Overdruk Bulgarije


De Nederlandse filatelielijst vermeldt een bijenkorf op de zegel Bulgarije 1940 - 15 ct. Daarnaast vermeldt de lijst bij Macedonie 1944 een overdruk van deze Bulgaarse zegel. Dat suggereert, dat Macedonie een zegel van Bulgarije heeft gebruikt voor haar postverkeer. Dat is niet juist. 

Macedonie geeft pas sinds 1992 zegels uit. En zelfs die zijn niet helemaal zuiver omdat Macedonie nog steeds niet door alle omringende landen (Griekenland !!) erkend wordt.

specia53.jpg (36318 Byte)

Het is dus gewoon een Bulgaarse overdruk "Macedonie 8 - IX - 1914". In een verdrag van 1913 werd Macedonie verdeeld tussen Sende', Bulgarije en Griekenland. Met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in juni 1914 was dat verdrag op slag niets meer waard. Mogelijk pikte Bulgarije "haar" deel in September 1914 weer in en werd dit dertig jaar later herdacht met een overdruk op een postzegel. 

Dit is gokwerk, want in de Michel- of Yvert catalogus kan ik er niets van vinden. Op www.bienenmarken.de Staat een strip van 3 zegels waarvan twee zegels een overdruk hebben en een niet.

taken from "The Postal Bee" 5/2009 
Contact Group Bee Philately

Eine Seite zurück / one page back

            www.Bienenmarken.de            
Die Welt der Bienen auf Briefmarken
The world of bees on stamps

© 2004-2010 by TAURACHSOFT

zur Startseite / to the start