Diutsland: Grappy Kogel (Bienenfleiß)-Kaart


Er is in de Postbij nog nooit een kaart van de honinghandelaar Hans Kogel en zijn merknaam "Bienenfleiss" gepubliceerd. Er staan op die kaarten leuke plaatjes van honing en bijen, maar die hebben geen enkele filatelistische waarde. De reden, dat er nu wel een kaart van Hans Kogel in de Postbij komt is erg grappi.


eng_ko10.jpg (88734 Byte)


Om zijn klanten te helpen liet Hans Kogel in een rechthoek een bij afdrukken, die precies aangeeft waar de postzegel geplakt moet worden.

Klaus Hans Sprenger uit Dortmund heeft het niet begrepen. Hij ziet de behulpzame bij aan voor een postzegel, plakt er keurig de dwangtoeslag zegel "Berlin Notoffer" naast en stuurt de bestelkaart tevreden naar Hans Kogel.Het paarse hok over het adres van Hans Kogel en de blauwe 11 laten zien dat de postbode niet tevreden was met deze actie. 

"Bienenfleiss" heeft als Honig Versandhaus veel reklame gemaakt voor de consumptie van honing en door de jaren heen veel verschillende bestelkaarten uitgegeven. Op www.Bienenmarken.de kunt U een heel aantal terugvinden.

taken from "The Postal Bee" 5/2009 
Contact Group Bee Philately

Eine Seite zurück / one page back

            www.Bienenmarken.de            
Die Welt der Bienen auf Briefmarken
The world of bees on stamps

© 2004-2010 by TAURACHSOFT

zur Startseite / to the start