Het boek van de Postale Bij

Het boek “De Postale Bij” is het resultaat van meer dan vijftien jaar postale stukken verzamelen op de thematische manier. De twee schrijvers van het boek hebben hun eigen weg gevolgd in de thematische filatelie. Hun samenwerking heeft daarom geresulteerd in een soms verrassende kijk op de bijenwereld. Het boek is verkrijgbaar in de Nederlandse, Franse en Engelse taal.

Het boek telt meer dan 170 pagina’s verdeeld in drie onderdelen:

1.) bijen en bijenteelt (met zes hoofdstukken):

Bijenbiologie, Geschiedenis van de bijenteelt, De moderne imker, Bijenproductie inclusief Apitherapie, Overheidsbemoeienis, De Lüneburger Heide (Duitsland).

2.) Bijen en mensen (met acht hoofdstukken):

Napoleon, Bijen en economische welvaart, De Verlichting periode, Artistieke toepassingen van bijenwas, Bijen en Kunsten,  Bijen en weerbaarheid, Bijen en liefde, Bijenkruimels.

3.) Lijsten:

Amerikaanse plaatsnamen, Braziliaanse plaatsnamen, Duitse stadspost, Russische Zemstvos, New South Wales 1850, Liberia 1909 – 1918, spaarzegel Hongarije 1916/1919, Belgische Publibel, Keizerlijke bijen (Napoleon), Hommels.

Er is een kleine bibliografie aan het einde van het boek.


Geraldine Forestier  -  Jan de Crom 

De afbeeldingen zijn volledig in kleur. Tekst en afbeeldingen zijn gedrukt op A 4 papier. De boeken hebben een gelamineerde, zachte kaft. De prijs van een boek is 35,00 € (47,20 US $) ex verzendkosten.


Over de schrijvers:

Géraldine De Nederlandstalige en Engelstalige boeken zijn verkrijgbaar bij:(Frankrijk) is erg actief voor haar postzegelclub in Boulogne sur Mer. Haar verzameling heet “Les abeilles et les hommes”, waarmee zij internationaal tentoonstelt (vermeil, Wenen). Zij is een regionale jury.

Jan de Crom (Nederland) was in 1995 de oprichter van de Contactgroep Bijenfilatelie in Nederland en was jarenlang de redacteur van het clubblad “De Postbij”. Zijn verzameling heet “Geprikkeld door bijen”. Hij heeft een hekel aan het wedstrijdelement, dat kenmerkend is voor tentoonstellen.


De Franstalige boeken zijn verkrijgbaar bij:

Géraldine Forestier
103 Hameau de Herquelingue
62360 Isques, France
Email: philabeil@orange.fr

De Nederlandstalige en Engelstalige boeken zijn verkrijgbaar bij:

Jan de Crom
Donkerstraat 4 b
4063 CZ Heesselt, Netherlands
Email: decromstruijs@hetnet.nl

Eine Seite zurück / one page back

            www.Bienenmarken.de            
Die Welt der Bienen auf Briefmarken
The world of bees on stamps

© 2004-2011 by TAURACHSOFT

zur Startseite / to the start